Index

tirsdag 1. mai 2012

Pølsegrateng som funker

Jeg har opplevd at mange gratengoppskrifter på nettet er tørre. Denne oppskriften er ikke det, og kommer fra min kjære svigermor.

Oppskrift for 2 personer.

Lag hvit saus:
  • Smelt smør og bland inn hvetemel. Spe så inn melk. Det skal være en veldig tykk saus
  • Hiv så i 3 eggeplommer (eggehvitene spares til litt senere)
  • Kok opp
  • Krydres med det du vil. Jeg bruker salt, pepper og muskatnøtt.
  • Hiv i eggehviten fra de 3 eggene til slutt. Etter du har tatt av gryten fra stekeplaten.

Så...
  • Hakker man opp 5 grillpølser og blander de inn i sausen.
  • Helles i en ildfast form 
  • Gratineres på 180 grader i 25 minutt
  • Serveres med makaroni.

5 kommentarer:

  1. Svar
    1. Er sikkert godt det og, men jeg bruker ikke det. Min svigermor bruker griljermel som topping, tror jeg...

      Slett
    2. Når det gjelder melka så hiver du i til blandingen er litt tykkere enn en saus

      Slett
  2. Hvor mye smør, mel og melk?

    SvarSlett
    Svar
    1. Ca 2 ss med smør og 1-2 dl med hvetemel. Du må prøve deg litt frem... Blandingen skal være litt tørr, men ikke for tørr..

      Slett