Index

mandag 17. november 2014

Tapas!

Det er blir dessverre litt lite innlegg fra meg for tiden. Det er travle tider, men mat lages det hver dag, så flere oppskrifter kommer. :)

For litt over en uke siden hadde jeg og Rune 30 års fest med rundt 40 gjester. I den anledning serverte vi tapas. Nedenfor finner dere menyen. Det var mer enn nok mat. Det hadde kanskje vært en idè å ha litt mindre utvalg av retter, men bedre å ha for mye enn for lite. :-P Jeg var veldig opptatt av det det skulle være noe for hver en smak, så da ble det sånn. ;)

Tapas meny - Dobbel 30 års dag

Kaldretter: 

Pai med skinke og kyllingkjøttdeig (serverte 1 pai)
- Oppskrift finne du her.

Pai med skinke, bacon og soltørka tomat (serverte 1 pai)
- Oppskrift finner du her



Kremet pastasalat med kylling og sweet chili saus, laget av Live 
Har ingen mål siden Live laget den. Men her er ingrediensene. Kjempe god!!
- Pastaskruer
- Rømme
- Sweet chilisaus
- Kyllingfilet
- Eple
- Rødløk
- Mais
- Isbergsalat
- Paprika
- Krydder etter smak



Foccacia brød, laget av Julia (2 brød)
- Det beste foccacia brødet! Jeg skal erstatte oppskriften jeg har på bloggen med denne oppskriften. Nam!

Oppskrift 1 brød
- 5 dl lunket vann
- 1 pakke gjær
- 1 ss sukker
- 1/2 ss salt
- 2 ss olje
- ca 1 liter mel

  1. Røres godt sammen og heves i 30 minutter.
  2. Ha deigen på bakepair og trykk den ut med fingrene
  3. Ha på olivenolje, maldonsalt og provence krydder
  4. Etterhver i 30 minutt
  5. Stekes på 200 grader i ca. 20 minutter. 
  6. Skjær opp brødet rett før servering. 


Marinerte reker (2,5 kg)
Oppskriften har jeg fått i fra Live.
- 2.5 kg med reker
- 2.5 dl olivenolje
- 3 rød paprika
- 4 vårløk
- 3 hvitløksfedd
- 2 røde chili
- 2 appelsiner
- 2 sitroner
- 2 lime
- Litt raspet skall av både appelsin, sitron og lime
- Salt, pepper og sukker etter smak

Marinere gjerne rekene dagen før.

Aioli
- 1,5 pakke majones, 3 fedd hvitløk, salt og pepper etter smak

Rød pesto
- Brukte denne oppskriften og lagte dobbel porsjon.

Honningmelon og serranoskinke (lag ca 40 stk)
- Serranoskinke surres rundt honningmelon og festes med en liten tannpirker. Anbefaler å lage disse samme dag som de serveres. Jeg lagte de dagen før og da var skinken litt bløt.

Lefseruller med skinke (lag ca 25 stk)
- Kjøpte tynnlefse og smørte på en god smørost og fordelte skinke inni. Ha gjerne litt salat også inni. Tines spansk paprika er veldig godt.
- Rulles sammen til en pølse og skjæres i passende biter.

Lefseruller med røkelaks (lag ca 25 stk)
- Tynnlefse med en god smørost og røkelaks inn.



Chorizo pølser (2 pølser)
- Stekes i olje og hvitløk og serveres kalde.



Grønn salat (1 stor bolle)
- Brukte isberg, ruccola, cherrytomater, agurk og paprika



Brokkolisalat (2 brokkolihoder)
- Oppskrift finner du her






Varmretter:



Karbonader av far (lag ca 60 stk)
- Se basisoppskrift her
- Ca 6 pakker med kjøttdeig
- Server med stekt løk



Kyllingvinger (stek ca 100 kyllingvinger)
- Jeg laget smeltet smør og chili som jeg dyppet de i.
- Krydret så med piffi og chillikrydder for å deretter rulle de inn i geriljermel og ost.
- Stekes på 225 grader i 35-45 minutt

 
Ovnsbakte poteter (4 kg med poteter)
- Mandelpoteter delt i 2; hell over rapsolje, en god porsjon maldonsalt og ferske urter (basilikum og timian)
- Stekes i ovnen på 250 grader i ca 25 minutter



Ovnsbakte tomater (ca 30 stk)
- Tomater deles i to, fordel revet ost over og litt salt og oregano. Bakes i ovnen på ca. 200 grader i 10 minutt.

Matgilde

Det ble også servert hjemmelaget øl. Kjempe godt!! Brygget av min flinke samboer. :)




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar