søndag 24. juni 2012

Gulrotkake med veldig god krem

Prøvde ut en ny oppskrift på gulrotkake som jeg fant på nettet, og den ble veldig god. Kaken ble saftig og kremen var noe av det bedre jeg har smakt. Smaker best dagen etter den er laget, som de fleste kaker gjør. =)

Selve kaken

Ingredienser:
  • 4 stk egg
  • 2 ½ dl sukker
  • 3 ½ dl hvetemel
  • 3 ts malt kanel
  • 2 ts natron
  • ½ ts salt
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 dl olje
  • 4 dl fint reven gulrot

Fremgangsmåte:
  1. Visp egg og sukker til stiv eggedosis.
  2. Bland mel, kanel, natron, salt og vaniljesukker.
  3. Bland det vekselvis med oljen i eggedosisen. Rør forsiktig inn gulrøtter til slutt.
  4. Stek kaken i smurt rund eller firkantet form ved 180 grader C ca. 1 time. Kjenn etter med stekepinne for å finne ut om den er ferdig.
  5. Når kaken er ferdig, sett den til avkjøling og begynn på kremen.


Kremen

Ingredienser:
  • 100 gr smør
  • 200 gr smørost (f.eks tine smørost)
  • 1 dl melis
  • 1 ss vaniljesukker
  • 0,5 dl fløte

Fremgangsmåte:
  1. Smøret skal være romtemperert før det kan brukes.
  2. Ha i smør og melis i en bolle og visp kraftig til det er ordentlig blandet.
  3. Ha deretter i fløten, smørosten og vaniljesukker. Visp alt sammen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar