søndag 8. juli 2012

Grønn Pesto

Ingredienser:
  • 1/2 plante basilikum
  • 1 neve ristede pinjekjerner
  • 1 fedd hvitløk
  • 1,5 dl parmesan
  • 1 dl olivenolje
  • Salt

Fremgangsmåte:
  1. Rist pinjekjernene gyldne i en tørr steke panne
  2. Rens basilikumplanten for blader og ha alle bladene i en hurtigmikser (evt. stavmikser)
  3. Tilsett hvitløk og pinjekjernene
  4. Kjøres til en tørr masse i mikseren.
  5. Tilsett finrevet parmesan.
  6. Kjør blandingen videre og olivenolje blandes samtidig inn i en tynn stråle.
  7. Kjør blandingen i mikseren til den bader i olje (tilsett mer olje ved behov.
  8. Smak til med salt.
  9. Denne pestoen kan stå lenge i kjøleskapet
Tips! Bruk denne olivenoljen (fås kjøpt på de fleste dagligvarebutikker):

Min erfaring er at ikke alle olivenoljer er like god i pestoen. Men med den som er avbildet blir det et godt resultat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar