mandag 18. november 2013

Miniostekake med bringebær

Og her desserten vi hadde i foreningen. Denne er også fra Trines Matblogg og var veldig enkel å lage... utenom at jeg greide å svi første runde med kjeks. Så følg med! ;) Man kan også fint erstatte 1 vaniljestang med 1 ts vaniljeekstrakt. Den bør serveres kald!
 
Bunn:
  • 6-8 usøtede kjeks (for eksempel Kornmo)
  • 1 ss smør
  • 2 ss sukker

Ostekrem:
  • 100 g Snøfrisk eller annen kremost
  • 1 vaniljestang, frøene
  • 2-3 ss melis
  • 3 dl kremfløte
  • ca. 200 g friske bringebær eller andre bær
  • melisdryss

Fremgangsmåte:
  1. Knus kjeksene Ha kjekssmulene sammen med sukker og smør i en stekepanne, og rør med jevne mellomrom. Kjekssmulene er ferdige når de er gylne.  La smulene avkjøles på litt kjøkkenpapir slik at overflødig fett absorberes. Dette kan forberedes i god tid før desserten skal serveres.
  2. Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene. Rør sammen kremost, siktet melis og vaniljefrøene. Pisk kremfløten til krem og vend den forsiktig inn i ostemassen.
  3. Ha kjekssmulene i et glass og fordel ostekremen oppå. Ha bringebærene oppå og gi dem gjerne et lite melisdryss rett før servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar