fredag 23. mai 2014

Rabarbra- og jordbærsyltetøy

Vi har litt rabarbra i hagen, så fant ut jeg ville prøve meg på en ny oppskrift og valget falt på rabarbra- og jordbærsyltetøy. Det ble veldig vellykket. Jeg har brukt syltetøyet på brødskiven, med cottage cheeese og på vafler. Nam!

Her er oppskriften. Super enkelt og kjempe godt! Dette blir ca 1 syltetøyglass.

Ingredienser:

  • 250 gram rabarbra (vi har den tynne finstilkede typen)
  • 250 gram jordbær
  • 150-200 gram sukker (jeg brukte 150 gram sukker, pluss et par dråper med stevia)


Fremgangsmåte:

  1. Del rabarbra i 2 cm store biter. Del jordbærne i to. 
  2. Legg lagvis i en gryte sammen med sukker. 
  3. La blandingen stå en time på kjøkken. Da vil det begynne å safte seg.
  4. Kok så blandingen forsiktig opp. Kok i 15-20 minutter til rabarbra og jordbær er møre.
  5. Mos til slutt i en stavmikser.

Enjoy! :)






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar