fredag 16. november 2018

Svinefilet med kremet pasta, ovnsbakte tomater og bacon

Skal du ha gjester? Eller leter du etter noe nytt å lage til helgen? Da anbefaler jeg denne retten som jeg nylig har komponert selv. Den er enkel å lage og har falt veldig i smak hos de som har fått den servert.

Oppskriften nedenfor er til cirka 2-3 personer. Jeg har servert den til 6 personer. Da trenger man 1,5 kg kjøtt, 900 gram med pasta og dobbelt med grønnsaker.

Du trenger: 
  • cirka 500 g svinefilet (eller biff indrefilet) 
  • 1 pakke med baconterninger (gilde)
  • 2-300 gram fersk tagliatelle ( ligger i kjøledisken på butikken)
  • 4-5 store tomater
  • 2 små sjalottløk
  • Ferske Urter - basilikum og oregano 
  • Olivenolje
  • 1 ss sukker
  • En dæsj fersk sitron
  • 1 egg
  • cirka 1 dl fløte
  • 0,5 dl revet parmesanost
  • 2-3 fedd hvitløk
  • Flytende melange
  • Salt og pepper etter smak
  • Chillikrydder

Steg 1: Marinade
  1. Det første man starter med er å marinere kjøttet. Jeg pleier å marinere det cirka 1-2 timer før steking.
  2. Finn frem en plastikkpose. Hell i cirka 1 dl med olivenolje og 1 dl flytende melange i posen. Skvis også litt sitron oppi. (1 ss ).
  3. Ha så 1-2 fedd hvitløk, cirka 1 ss med salt og 1 ss med kyllingkrydder (eks. krydderet til Santa Maria, fås i de fleste butikker. Dette er mitt favorittkrydder).
  4. Ta til slutt kjøttet oppi posen og bland godt.
  5. La kjøtte ligge i posen på kjøkkenbenken å godgjøre seg frem til steking. 

Steg 2: Ovnsbakte tomater
  1. Hakk tomater i små biter
  2. Hakk sjalottløken i små biter
  3. Legg i en ildfast form.
  4. Hakk en liten neve med basilikum og bland sammen med løk og tomater
  5. Hell  også litt olivenolje over tomatblandingen
  6. Dryss til slutt over cirka 1 ss sukker og 1 ts salt

Steg 3: Sett ovnen på 125 grader. Sett i formen med tomatblandingen. 

Steg 4: Stek kjøttet
  1. Stek kjøttet raskt på en stekepanne på høy varme i cirka 1 minutt på hver side.
  2. Ta så kjøttet over i en ildfastform, sett i ovn og ta i et steketermometer. Kjøttet er ferdig når det viser cirka 67-68 grader. Det tar i underkant av en time. Tomatene og kjøtte skal være i ovnen samtidig.
  3. Kjøttet skal hvile cirka 5 minutter før det skjæres i biter. 

Steg 5: Pasta og bacon
  1. Når kjøttet snart er ferdig kan man koke pasta og steke bacon.
  2. Stek bacon i smør i stekepanna et par minutter.
  3. Kok pasta som anvist på pakken. Det tar som regel bare 2-3 minutter før den ferske pastaen er ferdig. Hell av kokevannet ved å ta pastaen i et dørslag.
  4. Ta så pastaen tilbake i gryten igjen og bland i 1 egg, 1 fedd hvitløk, 0,5 dl parmesan og cirka 1 dl fløte. Skal ikke kokes opp etter at dette er blant i. Smak til med salt og pepper. 

Servering
  • Legg først et lag med pasta på tallerken
  • Ta så over tomatblandingen og baconterninger (på bilde har jeg brukt parmaskinke istedenfor bacon, men anbefaler bacon)
  • Legg et stykke med kjøtt på toppen og pynt med fersk oregano og et dryss med chillikrydder. 

Enjoy! :)



Tips: Det er veldig godt å servere denne retten med grytebrød og hjemmelaget hvitløksmør. Man trenger ikke å langtidheve grytebrødet. Man kan lage et vanlig brød, heve det i 1 time, for så og steke det i gryten. Skal komme med oppskrift på brød og hvitløkssmør senere. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar