torsdag 9. februar 2012

Oreo-kake

Ingredienser:
  • 450 g oreo cookies
  • 100 g smeltet smør
  • 2 pk tine kremost naturell
  • 2,5 dl melis
  • 3,5 dl pisket krem
  • 2,5 ss sukker
  • 1 pose toro sjokolade mousse (med daim hvis du finner)
  • 3 dl melk til moussen
 
Fremgangsmåte:
  1. 1/4 av Oreo-kjeksen legges for seg i en skål og brekkes i småbiter. Hakk resten av kjeksen opp i bittesmå biter. Smelt smøret, og bland med kakesmulene. Ha massen over i en rund kakeform (24 cm).
  2. Bland kremosten sammen med melis, og pisk med hånmikser til blandingen er luftig og kremet. Bland i sukker, og vend forsiktig inn halvparten av den stivpiskede kremen. Smør massen over kjeks/smør-blandingen i formen. Ha over halvparten av kjeksbitene du har satt til side. Sett i kjøleskap i 30 minutter.
  3. Lag sjokolademoussen etter anvisning på pakken. Rør inn de siste kakebitene i moussen. Smør massen over kaken og sett i kjøleskap i 1 time. Legg et lag med krem på toppen, og pynt  med sjokoladesaus.
  4. Avkjøl ytterligere noen timer, la den gjerne stå over natten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar