onsdag 29. januar 2014

Granola

Lagte granola her en dag. Ypperlig alternativ til brødskiva. Jeg pleier å blande det med f.eks gresk yoghurt, eplebiter eller mango og litt chili & sjokolade krydder eller kanel. Nedenfor finner du et greit utgangspunkt av ingredienser, men du kan ta i det du vil. Gjerne også litt tørket frukt.


Oppskrift:
  • 150 gram havregryn
  • 50 gram solsikkekjerner
  • 25 gram sesamfrø
  • 25 gram linfrø
  • 50 gram mandler, grovt hakket
  • 50 gram valnøtter, grovt hakket
  • 50 gram solsikkekjerner
  • 2 klyper havsalt
  • ca 1 dl eplejuice
  • 1 god ss honning
  • 1 ss smør


Fremgangsmåte:
  1. Rør sammen alt det tørre.
  2. Ha eplejuice, smør og honning i en gryte og varm det opp til det er oppløst.
  3. Hell blandingen over det tørre og rør godt sammen. Ta i litt og litt, nok til at du får fuktighet på hele blandingen, men det skal ikke være bløtt.
  4. Hell blandingen over på et bakepapirkledt stekebrett og fordel det utover.
  5. Stekes midt i ovnen på 140 grader i ca 50 minutter til den har en jevn brunfarge. Rør i blandingen ca hvert 10-15 minutt for å brune blandingen jevnt. Stek granolaen midt i ovnen ved 140 grader (på vanlig over- og undervarme) i ca 50 minutter, til blandingen har en jevn brunfarge. Rør i blandingen cirka hvert 10-15 minutt for å få et jevnt stekt resultat.
  6. La blandingen avkjøles og hell blandingen over i et glass eller oppbevaringsboks. Den er holdbar ca 1 måned.  




Oppskriften er inspirert av Trines Matblogg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar