mandag 17. november 2014

Tapas!

Det er blir dessverre litt lite innlegg fra meg for tiden. Det er travle tider, men mat lages det hver dag, så flere oppskrifter kommer. :)

For litt over en uke siden hadde jeg og Rune 30 års fest med rundt 40 gjester. I den anledning serverte vi tapas. Nedenfor finner dere menyen. Det var mer enn nok mat. Det hadde kanskje vært en idè å ha litt mindre utvalg av retter, men bedre å ha for mye enn for lite. :-P Jeg var veldig opptatt av det det skulle være noe for hver en smak, så da ble det sånn. ;)

Tapas meny - Dobbel 30 års dag

Kaldretter: 

Pai med skinke og kyllingkjøttdeig (serverte 1 pai)
- Oppskrift finne du her.

Pai med skinke, bacon og soltørka tomat (serverte 1 pai)
- Oppskrift finner du her



Kremet pastasalat med kylling og sweet chili saus, laget av Live 
Har ingen mål siden Live laget den. Men her er ingrediensene. Kjempe god!!
- Pastaskruer
- Rømme
- Sweet chilisaus
- Kyllingfilet
- Eple
- Rødløk
- Mais
- Isbergsalat
- Paprika
- Krydder etter smak



Foccacia brød, laget av Julia (2 brød)
- Det beste foccacia brødet! Jeg skal erstatte oppskriften jeg har på bloggen med denne oppskriften. Nam!

Oppskrift 1 brød
- 5 dl lunket vann
- 1 pakke gjær
- 1 ss sukker
- 1/2 ss salt
- 2 ss olje
- ca 1 liter mel

  1. Røres godt sammen og heves i 30 minutter.
  2. Ha deigen på bakepair og trykk den ut med fingrene
  3. Ha på olivenolje, maldonsalt og provence krydder
  4. Etterhver i 30 minutt
  5. Stekes på 200 grader i ca. 20 minutter. 
  6. Skjær opp brødet rett før servering. 


Marinerte reker (2,5 kg)
Oppskriften har jeg fått i fra Live.
- 2.5 kg med reker
- 2.5 dl olivenolje
- 3 rød paprika
- 4 vårløk
- 3 hvitløksfedd
- 2 røde chili
- 2 appelsiner
- 2 sitroner
- 2 lime
- Litt raspet skall av både appelsin, sitron og lime
- Salt, pepper og sukker etter smak

Marinere gjerne rekene dagen før.

Aioli
- 1,5 pakke majones, 3 fedd hvitløk, salt og pepper etter smak

Rød pesto
- Brukte denne oppskriften og lagte dobbel porsjon.

Honningmelon og serranoskinke (lag ca 40 stk)
- Serranoskinke surres rundt honningmelon og festes med en liten tannpirker. Anbefaler å lage disse samme dag som de serveres. Jeg lagte de dagen før og da var skinken litt bløt.

Lefseruller med skinke (lag ca 25 stk)
- Kjøpte tynnlefse og smørte på en god smørost og fordelte skinke inni. Ha gjerne litt salat også inni. Tines spansk paprika er veldig godt.
- Rulles sammen til en pølse og skjæres i passende biter.

Lefseruller med røkelaks (lag ca 25 stk)
- Tynnlefse med en god smørost og røkelaks inn.



Chorizo pølser (2 pølser)
- Stekes i olje og hvitløk og serveres kalde.



Grønn salat (1 stor bolle)
- Brukte isberg, ruccola, cherrytomater, agurk og paprika



Brokkolisalat (2 brokkolihoder)
- Oppskrift finner du her






Varmretter:



Karbonader av far (lag ca 60 stk)
- Se basisoppskrift her
- Ca 6 pakker med kjøttdeig
- Server med stekt løk



Kyllingvinger (stek ca 100 kyllingvinger)
- Jeg laget smeltet smør og chili som jeg dyppet de i.
- Krydret så med piffi og chillikrydder for å deretter rulle de inn i geriljermel og ost.
- Stekes på 225 grader i 35-45 minutt

 
Ovnsbakte poteter (4 kg med poteter)
- Mandelpoteter delt i 2; hell over rapsolje, en god porsjon maldonsalt og ferske urter (basilikum og timian)
- Stekes i ovnen på 250 grader i ca 25 minutter



Ovnsbakte tomater (ca 30 stk)
- Tomater deles i to, fordel revet ost over og litt salt og oregano. Bakes i ovnen på ca. 200 grader i 10 minutt.

Matgilde

Det ble også servert hjemmelaget øl. Kjempe godt!! Brygget av min flinke samboer. :)




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar