lørdag 3. januar 2015

Julekaker

I år ble det bakt maaange ulike julekaker. Det ble laget 11 sorter til sammen. Her er oversikt over favorittene som må lages igjen neste år:

Chewy Chocholate Chip Cookies - klikk på linken.

Snickers - oppskrift fra Live
  • 2,4 dl sukker og 2,4 dl sirup kokes opp i en grytte.
  • 2,4 dl peanøttsmør røres så i.
  • Bland så i 10-12 dl cornflakes.
  • Fordeles i små former.
  • Smelt ca 300 gram melkesjokolade forsiktig i en gryte og fordel på toppen av hver snickers.

Peppermyntekuler - klikk på linken.

Pepperkaker - oppskriften  fikk jeg fra datteren til mitt søskenbarn.
  • 150 gr smør smeltes i en kjele til det blir nøttebrunt.
  • 1 dl lys sirup og 150 g sukker tilsettes så.
  • 1 dl kremfløte tilsettes når sukkeret er smeltet.
- Avkjøl blandingen
- Tilsett så:
  • 1/2 ts nellik
  • 1/2 ts ingefær
  • 1/2 ts pepper
  • 2 ts kanel
- Tilslutt bland inn 400 g hvetemel.
- Sett kaldt i minst 1 time.
- Pepperkakene steks på 175 grader i ca 10 minutt alt etter hvor godt stek man vil ha dem.


Risboller - klikk på linken.

Brune stenger - oppskrift fra svigermor

- Røres hvitt i kjøkkenmaskin:
  • 200 gram mykt smør
  • 200 gram sukker
- Ha så i:
  • 1 eggeplomme
  • 1 ss sirup
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1/2 ts vaniljesukker
  • 1/2 ts kanel
  • 1 ts natron
  • cirka 6 dl (ikke ta i alt, ta i litt og litt og se hvor mye du trenger for å få en smidig deig)

- Kjevle ut 6 tynne pølser og klem de ned med fingrene.
- Pensle med eggehviten på toppen.
- Strø over f.eks hakkede mandler og perlesukker.
- Stekes på 200 grader i ca 10 minutter.
- Etter steking skjær de opp i biter, gjerne på skrå.







 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar