torsdag 2. april 2015

Hamburger middag - fra A til Å

Man får så mange gode middagstips over alt. Her er hamburger middagen jeg serverte til familien i sist uke. Kjempe godt!!

Begynn med:

Hamburgerbrød - 6 stk:
25 g smør
3 dl melk
25 g gjær
1 ts salt
3, 5 dl fullkornshvetemel
3 dl hvetemel
  1. Forvarm stekeovnen til 200 grader
  2. Smelt smøret og ha i melken. Blandingen skal være ca 37 grader.
  3. Smuldre gjæren i en boll og hell i væsken. Rør til gjæren er oppløst.
  4. Tilsett salt og mel og rør deigen sammen til den er glatt og smidig. Bruk såpass mye mel at deigen ikke klisser og elt den godt.
  5. Del deigen i 6 biter og rull til store flate boller og legg de over på et stekebrett med stekepapir. Hev i minst 30 minutter.
  6. Pensle bollene med melk før steking.
  7. Stek hamburgerbrødene midt i ovnen i ca 15-20 minutter på 200 grader.
Båtpoteter (5-6 poteter):
Del poteter i båter, stapp de i en plastikkpose og hell oppi rapsolje, 1-2 fedd hvitløk, paprikakrydder, havsalt, pepper evt. annet krydder du liker og rist godt. Hell gjerne litt grillolje over også - hvitløk varianten for ekstra god smak. La potetene ligge å marinere i posen til de skal stekes. Potetene skal stekes i minst 20 minutter på 225 grader.
¨
Burgere - 6 stk:
  • 1/2 beger cottage cheese
  • 400 g karbonadedeig
  • 1/4 kinesisk hvitløk
  • 2 finhakkede sjalottløk
  • 1 ss worchestersauce
  • + finhakkede frike urter (eks; basilikum, timian, oregano)
Stekes på 250 grader midt i ovnen i 10 minutt, evt. på stekepanne.
Dressing til hamburgeren:
  • 1/2 boks creme fraiche¨
  • 1-2 ts sambal olek
  • Litt hvitløkssalt og gjerne litt pepper
Serveres med en salat du liker.

Nam nam! :)





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar