søndag 16. oktober 2016

Eplekake med vaniljekrem i rund springform

Høsten er tid for god bakst med epler i. Her er en oppskrift for de som ikke liker eplebåter i kaken. Eplene skal finraspes, med skallet på. :)

Ingredienser:
  • 200 g romtemperert smør
  • 150 g sukker
  • 3 egg
  • 200 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3-4 epler, finraspet
  • 2 ss perlesukker
  • 1 ts  kanel
  • godt lag med pianovaniljekrem på toppen av kaken.
  •  mandler hakket på toppen

Fremgangsmåte:
  1. Visp sammen smør og sukker til det er hvitt med kjøkkenmaskin (minst 5 minutt).
  2. Tilsett egg, et om gangen og rør mellom hvert egg.
  3. Sikt i det tørre og rør det sammen.
  4. Vend forsiktig inn raspent eple.
  5. Ha deigen i en smurt springform på 24 cm.
  6. Fordel over godt med vaniljekrem på toppen
  7. Stekes på 180 grader i ca 50 min-1 time på midterste rille. Sjekk med stekepinne.
  8. Pynt gjerne med hakket mandler på toppen etter steking.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar