fredag 13. august 2021

Pana cotta med rips

Har du rips i hagen i sommer? Da anbefaler jeg deg å teste ut denne pana cotta oppskriften med ripsbærsaus

Til 4 porsjoner trenger du:

  • 3 plater gelantin
  • 5 dl kremfløte
  • 3 ss sukker
  • 1 vaniljestang
  • 250 g rips + noen rips til pynt på toppen
  • 100 g melis
  • 1 ss sitronsaft
  • Mynteblader

Fremgangsmåte:
  1. Legg gelantinplatene i en skål med kaldt vann
  2. Skrap ut frøene fra vaniljestangen
  3. Kok forsiktig opp sukker, fløte og vaniljefrøene. Ta gryten av platen så fort fløten har kokt opp.
  4. Klem ut vannet av gelantinplatene og rør de forsiktig inn sammen med de andre ingrediensene i gryte
  5. Avkjøl 10 minutter og hell blandingen over i noen fine glass. Sett i kjøleskap i 4 fire timer.
  6. Lag så ripssaus. Mos rips, melis og sitron med f.eks en stavmikser. Sil så sausen for å fjerne steinene. Bruk en skje for å presse igjennom blandingen
  7. Sett sausen kjølig frem til panna cottaen skal serveres
  8. Pynt med et par rips og mynteblader rett før servering


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar