fredag 13. august 2021

Poke bowl

Kjempe god oppskrift som min søster har introdusert meg for. En fin rett å servere i forening eller annet godt lag. 

(4 personer)

Dette trenger du:

  • 350 g sushi ris (fås kjøpt på f.eks Obs)
  • Vann
  • Salt
  • 500 g salem lakesfilet i terninger
  • 1-2 mango
  • 2 avacado i skiver
  • 2 vårløk, fin snittet
  • Salatblader
  • 1/2 chili
  • Syltet ingefær
  • Sorte sesamfrø (om du finner eller bruk de vanlige)
  • Frisk koriander
  • Sitrongress
  • Agurk
  • Peanøtter eller cashewnøtter
  • Edamer bønner (finnes i frysedisken)
  • Sushi soyasaus (fås også kjøpt på f.eks Obs, ikke bruk vanlig soyasaus)
  • Lime
  • Riseddik
  • Sukker
  • Hvitløk, finhakket
  • Sriracha (sterk chilisaus)

Fremgangsmåte:
  1. Kok risen etter anvisning på pakken. Rør forsiktig i risen når den er ferdig. Serveres lun/avkjølt.
  2. Mens risen koker, rør sammen ingrediensene til Ponzu sausen; 1 dl sushi soyasaus, saften av 1 lime, 1 ss riseddik, 2 ts sukker, 1 fedd hvitløk, 1 ts Sriracha saus
  3. Skjær opp fisken i biter på ca. 2x2 cm. Drypp gjerne litt av Ponzu sausen over før servering. Bruk fersk laks av god kvalitet. 
  4. Skyll salaten, skjær opp frukt og grønnsaker.
  5. Skrell edamer bønnene (det tar litt tid)
  6. Rist sesamfrøene i en panne
  7. Fordel alt i ulike skåler, og pynt med chili og frisk koriander
  8. Server umiddelbart.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar