fredag 11. september 2015

Sunn indisk kyllingsuppe

Her kommer oppskrift på en indisk kyllingsuppe som jeg ble tipset om fra min gode kollega Kristin. I tillegg til å være nydelig og smakfull så er den sunn.

Glemte helt å ta bilde, men skal legge det ut senere. :)

(Oppskrift 4 personer)

Ingredienser:
  • 600 gr kyllingfilèt
  • 10 dl hønsebuljong eller kyllingfond
  • 2 dl lettmelk (gjerne en dæsj fløte for rundere smak)
  • 1 purre
  • 4 gulrot
  • 1,5 rødløk
  • 2 ts karri
  • 2 ts sambal olek (evt. chili krydder)
  • 3 ss Mango Chutney
  • 2-3 ts maizena blandet med 4 ss vann
  • Saften fra 1 appelsin
  • Salt og pepper etter smak
  • Raps eller solsikkeolje

Fremgangsmåte:
  1. Skjær gulrot i strimler, rødløk i tynne skiver og purre i ringer og fres i olje
  2. Kok opp buljong og melk. Rør inn mangochutney, karri og sambal olek.
  3. Rør maizena i kaldt vann og tilsett forsiktig mens du rører om i suppen. 
  4. Skjær kyllingfilètene i strimler og stek et par minutter  i olje (raps eller solsikke) til de er gjennomstekt.
  5. Kok suppen i ca 15-20 minutter og tilsett tilslutt kyllingstrimlene.
  6. Smak til med saften av presset appelsin, salt og pepper. Pynt gjerne med friske urter.  
 
Server med godt brød og nyyt! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar