Nå er det høsteferie, og det nyter vi som bare det. Ferietid gir også tid til mer matlaging og oppdatering av blogg. :)
Her kommer oppskrift på eltefrie rundstykker. Jeg har mye laget eltrefrie brød, og det krever litt tid. Eltefrie rundstykker er like godt, men det går mye fortere å lage. Jeg har satt deig på hev tre kvelder på rad i høstferien, slik at vi kan ha de til frokost. Ungene elsker disse rundstykkene.
Ingredienser:
Fremgangsmåte:
Enjoy! :)
- 3 dl vann
- 0,5 ts tørrgjær
- 70 g havregryn
- 100 g havremel
- 230 g hvetemel
- 1 ss honning
- 1 ts salt
Fremgangsmåte:
- Kvelden før rører du i sammen ingrediensene i en bolle.
- Dekk bollen med plast og la den stå på kjøkkenbenken natten over.
- Neste dag setter du ovnene på 275 grader med et stekebrett i. Brettet skal stå å bli varmt i 30 minutter.
- Så tar du mel på et nytt stekebrett kledd med bakepapir og lemper deigen over.
- Brett deigen på langs med en slikkepott, slik at du bretter litt mel inn og over deigen.
- La den hvile under bakebollen i 30 minutter.
- Etter 30 minutter skrur du stekeovnen ned til 250 grader, tar ut det varme stekebrettet og legger et bakepapir oppå.
- Del deigen i cirka 8 emner med en skarp kniv og lemp de over på det varme stekebrettet.
- Stekes midt i ovnen i cirka 10 minutter (til de blir gyllen på toppen)
- Avkjøles på rist. Oppbevares i et kjøkkenhåndkle.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar