Tips til foreningsmat nå i høst. Prøv denne gode suppen. Kan serveres som vegetar eller med kylling.
Ingredienser:
Topping:
Fremgangsmåte:
- 2 rødløk
- 2 hvitløksfedd
- 2 røde chili
- 2 ss reve ingefær
- 2 ss olje
- 1 ts kanel
- 2 ts paprikapulver
- 4 ss peanøttsmør
- 3 ss tomatpure
- 1 stor søtpotet
- 1 boks hermetiske tomater (mutti er veldig god)
- 1 boks kokosmelk
- 5 dl kraft/buljong vann
- Saft av en lime
- Salt og pepper til smak
- Ristede peanøtter
- 200 g spinat
- Koriander
- 3-400 g kyllingfilet dersom du ikke ønsker å lage vegetar versjonen.
Fremgangsmåte:
- Finhakk løk, chili, hvitløk og ingefær. Stek i en gryte til løken er blank og chili myk - cirka 5-10 min.
- Rør så i kanel, paprikapulver, peanøttsmør og tomatpurè.
- Skrell søtpotet og skjær i små terninger og ha over i gryte. Rør rundt i cirka 5 minutter så søtpoteten får stekt seg litt.
- Tilsett så hermetiske tomat, kokosmelk og kraft/buljong.
- Gi suppen et oppkok, skru ned varmen og la den småkoke under lokk i cirka 25 min (sjekk at søtpoteten er gjennomgkokt).
- Smak til med lime, salt og ppepper.
- Ta av gryten. Toppes med spinat, peanøtter, koriander og evt. stekt kyllingfilet.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar