fredag 13. oktober 2017

Eltefritt brød med soltørka tomat

Dette brødet er veldig godt å servere til suppe eller til f.eks et koltbord.

 
Ingredienser:
  • 750 g hvetemel
  • 0,5 ts tørrgjær
  • 2 ts havsalt
  • 6 dl vann
  • 10-12 soltørka tomat i biter
  • 1,5 ss olje fra de soltørka tomatene
Fremgangsmåte:
  1. Rør først vann (romtemperert) og tørrgjær sammen.
  2. Ha så i soltørka tomat og salt
  3. Bland tilslutt i hvetemelet.
  4. Deigen skal være løs, men ikke flyte utover.
  5. Dekk bollen med plast og la deigen heve i 12-24 timer.
  6. Etter heving, legg et bakepapir på et stekebrett og strø godt med mel lutover.
  7. Ha deigen på bakepairet og brett deigen sammen flere ganger ved hjelp av en slikkepott.
  8. Ta bakebollen over deigen og etterhev i ca 1,5 time.
  9. 30 minutter før brødet skal stekes settes ovnen på 250 grader og gryten som tåler 250 grader settes inn i ovnen med lokk. Jeg bruker en le creuset gryte.
  10. Når brødet er ferdig hevet, tar du den oppvarma gryta ut av ovnen, og lemper forsiktitig brødet oppi gryta.
  11. Sett på lokket og stek på nederste rille i ca 30 minutter.
  12. Ta av lokket etter 30 minutter og stek videre i 10-15 minutter til brødet har fått en fin gyllen skorpe.
  13. Bank på brødet for å sjekke om det er ferdigstekt. Det skal være en hul lyd når det er ferdig.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar