Dette brødet er veldig godt å servere til suppe eller til f.eks et koltbord.
Ingredienser:
- 750 g hvetemel
- 0,5 ts tørrgjær
- 2 ts havsalt
- 6 dl vann
- 10-12 soltørka tomat i biter
- 1,5 ss olje fra de soltørka tomatene
Fremgangsmåte:
- Rør først vann (romtemperert) og tørrgjær sammen.
- Ha så i soltørka tomat og salt
- Bland tilslutt i hvetemelet.
- Deigen skal være løs, men ikke flyte utover.
- Dekk bollen med plast og la deigen heve i 12-24 timer.
- Etter heving, legg et bakepapir på et stekebrett og strø godt med mel lutover.
- Ha deigen på bakepairet og brett deigen sammen flere ganger ved hjelp av en slikkepott.
- Ta bakebollen over deigen og etterhev i ca 1,5 time.
- 30 minutter før brødet skal stekes settes ovnen på 250 grader og gryten som tåler 250 grader settes inn i ovnen med lokk. Jeg bruker en le creuset gryte.
- Når brødet er ferdig hevet, tar du den oppvarma gryta ut av ovnen, og lemper forsiktitig brødet oppi gryta.
- Sett på lokket og stek på nederste rille i ca 30 minutter.
- Ta av lokket etter 30 minutter og stek videre i 10-15 minutter til brødet har fått en fin gyllen skorpe.
- Bank på brødet for å sjekke om det er ferdigstekt. Det skal være en hul lyd når det er ferdig.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar