Da nærmer det seg helg, og i helgen koser ihvertfall jeg meg litt ekstra. Sjokolade er noe som jeg er veldig svak for. Spiser lett en 200 gr plate på fredagskvelden. :) Her kommer en oppskrift på den beste sjokoladekaken jeg har smakt til nå. Enkel å lage er den også. Smaker aller best dagen etter. Derfor bør den lages på torsdagen, hvis du skal ha den til helgen. :) Oppskriften stammer fra min samboer's søskenbarn.
Kok opp både før og etter du tilsetter smøret.
Sjokoladekake med rømme
For å få en høy langpanne kake, lag 1,5 oppskrift!
For å få en høy langpanne kake, lag 1,5 oppskrift!
Bland alt dette i en stor gryte:
· 300 gr smør (smeltet smør) og bland med 3 ½ dl vann – Avkjøl før du tar i de neste ingrediensene:
· Ta så i 1 boks rømme
· Ta så i 3 egg
· Sikt i alt det tørre:
· 3 ss kakao
· 7 dl sukker
· 8 dl mel
· 2 ts bakepulver
· 1 ts salt
1 ½ ts natron – tas i til slutt
Dette er en stor lang panne.
Stekes på 180 grader i minst 20-25 minutt (dette varierer veldig. Mulig du må ha den i lenger - sjekk med stekepinne.)
Verdens beste krem:
Bland alt i en liten gryte og kok opp:
· 200 gr freia melkesjokolade
· 1 kopp fløte
· 1 kopp sukker
· 1 kopp smeltet smør – tas i til slutt
En kopp - f.eks en kopp som rommer 2-2,5 dl
Kok opp både før og etter du tilsetter smøret.
NYT!!! =)
Denne grunnoppskriften egner seg også som muffins. De blir kjempe gode. Ha de i ovnen i ca 15 minutter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar