mandag 21. november 2011

Indisk + poteter = NAM!

Da er det bare til å sette i gang... =) Mitt første innlegg blir en indisk potetform som jeg fant på nettet for en stund siden, og som jeg har mikset og trikset litt med selv.  Dette er ikke en typisk sunn hverdagsmat, men passer ypperlig til helger, foreninger og sosialt lag. Smaker kjempe godt, og er litt spicy.  Jeg er stor fan av alt som er godt krydret.


(4 personer)

Ingredienser:
·         Ca. 10 poteter (eller cirka 3 lag med tynne potetskiver i ildfastform)
·         3 kyllingfileter (ta gjerne oppi litt bacon)
·         Løk 1 stk
·         Paprika 1 stk
·         Revet ost
·         Olivenolje
·         Salt og pepper


Saus:
1,5 boks Crème Fraîche (evt. litt majones i)
1,5 dl Heinz chilisaus (gjerne den som er hot)
3 ts mango chutney ( kan sløyfes)
1,5 ts estragon
1,5 ts karri
1,5 ts pepper
3 ts buljongpulver
2-3 fedd hvitløk- finhakket
1-2 ts sambal olek
1 ts spisskummen

Fremgangsmåte:
1. Del potetene i skiver og legg de i en ildfast form. Ha over olivenolje, salt og pepper.
2. Sett i steikeovnen i 35 minutter på 220 grader.
3. Stek kyllingterningene.
4. Lag sausen og bland i løk og paprika.
5. Ta så ut formen. Legg kyllingen over potetene. Hell deretter sausen over. 
6. Ha revet ost på toppen.
7. Stekes videre på 220 grader i 20 minutter.

Serveres med nanbrød og salat.

Bon appetitt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar