Dette er den beste oppskriften jeg har vært borti så langt på kanelboller. Den kan også brukes til å lage 2 bladkranser. For å gjøre de enda mer snadder lag de som solboller (med gulkrem ovenpå) eller dersom du lager bladkrans lag en linje med gul krem midt i. Mmmmm <3
Ingredienser:
Ingredienser:
- 125 gram margarin
- 5 dl melk
- 50 gram gjær
- 1,5 dl sukker
- 1 ts kardemomme
- 1, 3 liter hvetemel
Fyll:
- margarin
- kanel
- sukker
Fremgangsmåte:
- Smelt margarin og ha i melk. Blandingen skal selvfølgelig være 37 grader. Smuldre gjær i en bolle og rør den ut med den lunkene væsken. Ha i alt det tørre, men kun 1 liter av melet. Elt deigen og ha i de resterende 3 dl etterhvert til du synes deigen er passe.
- Heve til dobbel størrelse.
- Lag så fyllet. Mix sammen margarin, sukker og masse kanel til en deig. Her bruker jeg ingen mål, tar det bare litt på øyemål.
- Elte ut luften av degen igjen og kjevle den flat. (ca 20 x40 cm).
- Smør kanelblandingen på hele den utkjevla deigen. Brett deigen så dobbel. Del deigen så i stykker på 2 cm. Ta hver 2 cm del og del i 2 igjen nesten helt til bretten, slik at du har noe som ser ut som en bukse. Tvinn hvert bukseben mot venstre og knyt en valig knute av bena.
- Legg på brett og la heve ca 20 min, må ikke stå for varmt for da smelter kanelblandingen inni bollene.
- Pensle med egg og strø på perlesukker
- Stek midt i ovnen på 200 grader i ca. 7 min.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar