Det er ikke all mat som er like ny og spennende, men jeg må også dokumentere de tradisjonelle middagsrettene. :) Her kommer oppskrift på komle med røkt svineknoke pluss gul ertesuppe med røkt svineknoke.
Komler med røkt svineknoke (3 pers)
Ingredienser:
Fremgangsmåte:
Gul ertesuppe med svineknoke (4 pers.)
Ingredienser:
Fremgangsmåte:
- 1 pakke røkt svineknoke eller saltet lammekjøtt
- 2 kg poteter (så kan du lage stekt komle dagen etterpå)
- 6 dl byggmel
- 4 ss hvetemel
- 1 ts salt
- 3-4 gulrøtter
- 1 kålrot
- Kok opp vann og legg i kjøttet. La det trekke på svak varme i ca 2 timer. Bruk stor gryte.
- Rasp 2 kg rå, skrelte poteter og press vesken godt ut. Bland med 6 dl byggmel og 4 ss hvetemel. Tilsett 1 ts salt.
- Form baller av potetmassen og la ballene trekke ca. 1 time i samme gryte som kjøttet er i.
- Gulrøtter og kålrot i grove biter kokes med komlene de siste 30 minuttene.
- 1 pakke røkt svineknoke
- 250 g gule erter
- 3-4 gulrøtter
- 2 vanlige løker
- Poteter til 4 personer
Fremgangsmåte:
- 250 g gule erter bløtlegges i vann i 12 timer.
- Knoken legges i en dyp kjele og dekkes med vann. Kok opp under lokk og la den trekke i ca halvannen time.
- Hell av vannet på ertene og ha dem i gryten.
- Kok videre i ca en time til
- Kutt 3-4 gulrøtter og 2 løk. Ha i grønnsakene i gryten. Kok grønnsakene til de er møre, ca 20-30 minutter.
- Serveres med f.eks kokte poteter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar