søndag 8. januar 2012

Grove vafler

Den førstnevnte oppskriften gir noen sinnsykt mettende vafler.

Når du spiser oppskriftene nedenfor, for all del ikke se for deg søte søndagsvafler. Da får du deg en nedtur. Disse er sunne og smaker deretter. :) Hvis du må ha vaflene søte, ta i bittelitt honning eller sukker.


Grove hverdagsvafler 1

Ingredienser:
  • 3 dl havregryn
  • 3 dl surmelk (kulturmelk, kefir, yoghurt naturelle, mager kesam, culture eller lignende. Det du har hjemme, og miks gjerne)
  • 3 dl melk (lett, skummet eller ekstra lett)
  • 3 egg
  • 3 ss rapsolje
  • 4-5 dl grovbakstmel
  • 1 toppet ts natron
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts vaniljepulver (hvis du vil ha litt sødme)

Fremgangsmåte:
  • Bland alt og la det svelle i 30 minutter
  • Varm opp vaffeljernet og stek så mange vafler du greier å få ut av røren. 
  • Er vaffeljernet gammelt er det lurt å smøre det med litt smør eller olje før du steker. Men det skal du slippe med de fleste nyere jern. 
  • Nytes med hva du måtte ønske; syltetøy, ost, skinke, grønnsaker, you name it!
  • Rørerester kan stå i kjøleskapet til neste dag
  • Det går også veldig bra å fryse vafler. De tines fort når du tar de opp igjen.


Grove hverdagsvafler 2
Ingredienser:
  • 3-4 egg
  • 4 dl mel (f.eks havremel)
  • 6 dl melk
  • 4 ts vaniljekesam (kan sløyfes)
  • En klype salt
Fremgangsmåte:
  1. Bland først mel, melk og kesam. Hiv så i egg og salt.
  2. La stå en stund før steking



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar