søndag 16. september 2012

Prinsessekake

Dette er en veldig god kake, det var likevel noe som manglet på det ferdige resultatet. Neste gang skal jeg ta smør på kanelsnurrene som man gjør ved kanelboller.

Enkel Prinsessekake


Ingredienser:
  • 75gr smør
  • 3dl melk
  • 50gr gjær
  • 1/2 ts salt
  • 1dl sukker
  • 1 egg
  • 1/2 ts hornsalt
  • 2 ts kardemomme
  • ca. 500gr hvetemel

Fyll: 1/2 pk vaniljekrem, sukker/kanel og SMØR


Fremgangsmåte:
  1. Smelt margarin, ha i melken, varm til ca.37 grader.
  2. Ha gjæren i en bolle, tilsett melken og smøret
  3. Ha i sukker, salt, kardemomme, hornsalt og egg - bland dette godt.
  4. Ha i mel til deigen er smidig og fin, er deigen for løs må du tilsette litt mer mel.
  5. Hev deigen i 30 min.
  6. Smør en 26cm kakeform, ha litt av deigen i bunnen av formen, og smør på litt vaniljekrem.
  7. Kjevl ut resten av deigen til et rektangel, smør på SMØR, vaniljekrem og strø på sukker og kanel, rull sammen.
  8. Skjær i ca 3 cm tykke biter og sett dem med litt mellomrom oppå bunnen.
  9. Ha litt ekstra vaniljekrem innimellom.
  10. Etterhev i 30 min.
  11. Stek på 170 grader i ca 35-40 min.
  12. Ha på litt melisglasur når kaken har kjølt seg ned litt.

Her er bilde også, uten melisglasur desverre. =)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar