tirsdag 11. september 2012

Tomatsuppe med poteter og kjøttboller

Denne oppskriften har jeg fått av Anne Karin.

Stor oppskrift (ca. 7-8 personer).

Ingredienser:
  • 3-4 løk
  • Olje
  • 1 fedd hvitløk
  • 6-8 tomater
  • 1 boks hermetiske tomat
  • 1 flaske heinz hot chili saus
  • 1 kg kjøttdeig
  • 18 dl kjøttkraft (tilsvarer ca. 2 buljongterninger)
  • 10-12 poteter
  • 1 boks tomatpure
  • Salt
  • Pepper

Fremgangsmåte:
  1. Rull sammen små kjøttboller av kjøttdeigen. Hvis du vil lage mer smakfulle kjøttboller, bland i noen spennende krydder (eks. løkpulver, paprikapulver, bitte litt kayennepepper) .
  2. Flå tomatene (kok de i vann i 1 minutt, og ta så av skallet)
  3. Hakk opp løk og surr i olje. Hiv så oppi resten av ingrediensene (utenom kjøttbollene og potetene).  
  4. Kok suppen i ca. 1 time. Hiv potetene (kuttet i små biter) og kjøttbollene i suppen når det er 30 minutter igjen.

Serveres med mais, rømme og brød med rød pesto eller smør evt. hvitløksbaguetter.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar