søndag 9. september 2012

Snickerskake med M-sjokolade; MÅ PRØVES!

Her er \en oppskrift fra Hildemor. Har gjort en liten justering her, og det er at jeg bruker melkesjokolade istedenfor mørk sjokolade - tips fra Eirin. =)

Bunn:
  • 6 eggehviter
  • 300 gr sukker
  • 1/4 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 150 gr hakkede peanøtter
  • 150 gr knust rizkjeks

  1. Pisk eggehvitene, salt og litt av sukkeret til myk marengs på
  2. middels hastighet, tilsett resten av sukkeret gradvis og øk hastigheten. (Pisk heller for lenge, enn for lite, marengsen skal bli stiv)
  3. Ha i bakepulver og vaniljesukker.
  4. Vend inn til slutt hakkede peanøtter og knust rizkjeks.
  5. Finn fram en langpanne med bakepapir, bre røren utover (smør inn bakepapriet med smør først)
  6. Stek bunnen på 160 grader i ca 15- 20min.


Sjokoladekrem:
  • 100 gr smør
  • 200 gr melkesjokolade
  • 6 eggeplommer
  • 100 gr melis
  1. Smelt smør og sjokolade, ha i eggeplommene og rør godt,
  2. ha i melisen til slutt.
  3. Smør sjokoladekremen oppå den avkjølte kakebunnen.


Montering:
  1. Pisk 5 dl fløte med litt sukker til krem.
  2. Knus 1 pose med M.
  3. Del bunnen i to, ha pisket krem, sjokolade og knust M først på bunn 1, legg så bunn 2 over og ta på det samme på denn.




1 kommentar: