lørdag 28. januar 2012

Kanelboller/Bladkrans

Dette er den beste oppskriften jeg har vært borti så langt på kanelboller. Den kan også brukes til å lage 2 bladkranser. For å gjøre de enda mer snadder lag de som solboller (med gulkrem ovenpå) eller dersom du lager bladkrans lag en linje med gul krem midt i. Mmmmm <3

Ingredienser:
  • 125 gram margarin
  • 5 dl melk
  • 50 gram gjær
  • 1,5 dl sukker
  • 1 ts kardemomme
  • 1, 3 liter hvetemel
Fyll:
  • margarin
  • kanel
  • sukker

Fremgangsmåte:
  • Smelt margarin og ha i melk. Blandingen skal selvfølgelig være 37 grader. Smuldre gjær i en bolle og rør den ut med den lunkene væsken. Ha i alt det tørre, men kun 1 liter av melet. Elt deigen og ha i de resterende 3 dl etterhvert til du synes deigen er passe.
  • Heve til dobbel størrelse. 
  • Lag så fyllet. Mix sammen margarin, sukker og masse kanel til en deig. Her bruker jeg ingen mål, tar det bare litt på øyemål.
  •  Elte ut luften av degen igjen og kjevle den flat. (ca 20 x40 cm).
  • Smør kanelblandingen på hele den utkjevla deigen. Brett deigen så dobbel. Del deigen så i stykker på 2 cm. Ta hver 2 cm del og del i 2 igjen nesten helt til bretten, slik at du har noe som ser ut som en bukse. Tvinn hvert bukseben mot venstre og knyt en valig knute av bena.
  • Legg på brett og la heve ca 20 min, må ikke stå for varmt for da smelter kanelblandingen inni bollene.
  • Pensle med egg og strø på perlesukker
  • Stek midt i ovnen på 200 grader  i ca. 7 min.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar