Denne oppskriften hadde jeg nesten glemt av. Men den er jo bare nydelig. Fikk den av en nabo en gang i tiden. Nam nam sier bare jeg!! 
Kanelsnurrer
Fremgangsmåte:
Kanelsnurrer
- 1,3 kg hvetemel
 - 2 dl sukker
 - 1/2 ts salt
 - 1 ts hornsalt
 - 150 gr smør
 - 5 dl melk
 - 2,5 dl kefir
 - 50 gr fersk gjær (skal du lage en god gjærbakst er det veldig viktig å bruke fersk gjær)
 
- 150-200 gr romtemperert smør (evt. flytende melange)
 - 1 1/2 dl sukker
 - 1/2 dl kanel
 
Fremgangsmåte:
- Ha oppi smeltet smør, melk og kefir i en bolle. Rør ut gjæren.
 - Bland alt det tørre i en bolle.
 - Tilsett smør, melk og kefir.
 - Kna godt.
 - Forhev deigen i ca. 1 time
 - Del deigen i 4 og kjevl ut hver del til et rektangel.
 - Smør på fyllet og brett den ene halvdelen over den andre
 - Skjær opp hver del i ca. 10 biter, surr bitene noen ganger før du setter dem på platen.
 - Forhev boller før steking.
 - Stekes på 200-220 grader i ca. 10 minutt.
 - Toppen: 1 egg til pensling og strø på perlesukker.
 
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar