Denne kaken lagte jeg til Jonas sin 1 års dag. Restene tok jeg med på jobb. Kjempe god! Må prøves!
Kakebunnen er fra passion for baking.
(En kopp = f.eks en kopp som rommer 2-2,5 dl)
Bringebærsaus:
Kakebunnen er fra passion for baking.
Kakebunn (to runde
springformer på 24 cm):
Ingredienser:
- 340 gram mykt smør
- 125 gram kakao
- 2,5 dl kokende vann
- 2,5 dl crème fraiche
- 330 g mel
- ½ ts salt
- 1 ts bakepulver
- 1 ts natron
- 500 g sukker
- 4 ts vaniljekstrakt
- 4 store egg
Fremgangsmåte:
1.
Forvarm ovnen til 180 grader
2.
Kok opp vann og bland i kakaoen (rør godt) i en
skål. Bland så cremfraichen sammen med kakaoblandingen
3.
I en annen bolle miks (med en god kjøkkenmaskin)
sammen smør og sukker til det blir hvitt og ‘fluffy’.
4.
Ta så eggene i smørblandingen. Et om gangen.
5.
Ta så i kakao-blandingen og miks godt.
6.
Bland sammen hvetemel, salt, bakepulver og
natron i en bolle, hiv det oppi bollen sammen med det andre.
7.
Tilsett tilslutt vaniljeekstrakt.
8.
Smør formene litt og fordel røren i de to
formene. Bakes i ovnen i alt i fra 40-50 minutter (sjekk med en stekepinne)
Tips: Kakebunnen er ypperlig til frysing. Du kan lage den flere dager i forveien. Pakk
den godt inn i plastikk.
Sjokoladekrem:
Ingredienser:
- 100 gr freia melkesjokolade og 100 gram mørk kokesjokolade
- 1 kopp fløte
- 1 kopp sukker
- 1 kopp smeltet smør – tas i til slutt
(En kopp = f.eks en kopp som rommer 2-2,5 dl)
Fremgangsmåte:
1. Bland
alt i en liten gryte og kok opp. Kok opp både før
og etter at smører er tatt i. Og avkjøl kremen godt, gjerne litt i kjøleskap.
Ingredienser:
·
150-200 gram frosne bringebær
·
1 toppe ss med melis
·
ca. 1 ss nypresset sitron
Fremgangsmåte:
1.
Mos i en blender eller lignende. Jeg hadde også
i bittlitt varmt vann for å få det most skikkelig.
Pynt:
- Du trenger 8 pakker med kvikklunsj cirka (ikke sett de altfor tett) og en stor pose med smarties eller nonstop.
Tislutt settes kaken sammen:
1.
Lag 2 sjokoladebunner og avkjøl.
2.
Lag sjokoladekrem og avkjøl.
3.
Lag bringebærsaus.
4.
Legg et lag med sjokoladekrem i midten av
sjokoladebunnene + et lag med bringebærsaus.
5.
Legg et lag med sjokoladekrem på toppen av kaken
+ et lag med bringebærsaus over der igjen.
6.
Fordel sjokoladekrem rundt hele kaken også slik
at kvikklunsjen sitter fast.
7.
Monter kvikklunsjene og pynt med
smarties/nonstop til slutt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar