Her kommer en oppskrift på en veldig god hjemmelaget is som er enkel å lage.
Ingredienser:
Ingredienser:
- 300 gram freia melkesjokolade
- 4 egg
- 7 dl kremfløte
Fremgangsmåte:
- Smelt 200 gram sjokolade sammen med 1 dl fløte, og avkjøl (til den er lunken, nesten kald, må ikke stivne). Jeg pleier å sette gryten i vasken i litt vann, da går det veldig fort.
- I mellomtiden pisk de 4 eggene til eggedosis.
- Pisk resten av fløten (6 dl) til krem.
- Bland først sammen eggedosisen og sjokoladeblandingen. Vend deretter forsiktig inn kremfløten. Viktig å ikke piske med full hastighet. Da blir den ødelagt. Det beste er å vende den inn for hånd.
- Hakk de resterende 100 gram med sjokolade i små biter og vend inn i ovennevnte blanding.
- Sett i fryser i minst 4 timer, helst over natten med plastikk over.
- Den bør stå til tining i ca 20 minutter før den skal serveres.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar