mandag 12. oktober 2015

Hjemmelaget sjokoladeis

Her kommer en oppskrift på en veldig god hjemmelaget is som er enkel å lage.

Ingredienser:
  • 300 gram freia melkesjokolade
  • 4 egg
  • 7 dl kremfløte
Fremgangsmåte:
  1. Smelt 200 gram sjokolade sammen med 1 dl fløte, og avkjøl (til den er lunken, nesten kald, må ikke stivne). Jeg pleier å sette gryten i vasken i litt vann, da går det veldig fort.
  2. I mellomtiden pisk de 4 eggene til eggedosis.
  3. Pisk resten av fløten (6 dl) til krem.
  4. Bland først sammen eggedosisen og sjokoladeblandingen. Vend deretter forsiktig inn kremfløten. Viktig å ikke piske med full hastighet. Da blir den ødelagt. Det beste er å vende den inn for hånd.
  5. Hakk de resterende 100 gram med sjokolade i små biter og vend inn i ovennevnte blanding.
  6. Sett i fryser i minst 4 timer, helst over natten med plastikk over.
  7. Den bør stå til tining i ca 20 minutter før den skal serveres.
Enjoy! :)





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar