torsdag 8. desember 2011

Konfektbaking!

Jadda...jeg har bakt enda mer.  =) Jeg hadde besøk av 2 venninner igår og vi lagte følgende:
·         peppermyntestenger
·         sjokoladetrøfler
·         oreo cheesecake cookies
·         chewy chocolate chip cookies
·         karameller
·         sjokoladefudge

Oppskriften på peppermyntestengene finner dere i tidligere innlegg, samme ingredienser som i peppermyntekulene. Oppskriften på Chewy chocolate chip cookies finner dere også i et tidligere innlegg.

Men resten av oppskriftene skal dere få her. 


Sjokoladetrøfler

Ingredienser:
  1. 1 boks creme fraiche
  2. 2-3 plater mørk sjokolade
  3. kakaopulver
Fremgangsmåte:
1.   Smelt sjokoladen i vannbad. Rør sammen med creme fraichen (bør være romtemperert for å at sjokoladen stivner før de har blandet seg). Sett blandingen i kjøleskap til den har stivnet.
2.   Form små kuler med to teskjeer og rull i kakao.
3.   Disse må holdes kjølig absolutt hele tiden, de smelter lett til bløtt kliss.


Oreo Cheesecake Cookies

Ingredienser:
  • 113 g smør (mykt)
  • 100 g Philadelphia ost
  • 225 g sukker
  • 1 ts. vanilje essens
  • 180 g mel
  • 100 g sjokolade knapper
  • 1 pk Oreo kjeks

Fremgangsmåte:
  1. Legg mykt smør og Philadelphia ost i en mikserbolle. Miks det “fluffy”. For meg tok dette cirka 8 minutter i mikseren.
  2. Etter 8 minutter har røra blitt som krem i konsistensen.
  3. Tilsett sukker.
  4. Miks dette cirka 3 minutter.
  5. Tilsett vanilje essen..
  6. Tilsett mel
  7. Bland dette godt sammen i mikseren eller med en slikkepott.
  8. Se til at alt mel er godt blandet inn i røra.
  9. Tilsett sjokoladeknapper
  10. Bland dette godt sammen.
  11. Videre trenger du Oreo kjeks. Fjern kremen som er i midten,  og knus/fin-mal kjeksene godt.
  12. Jeg bruker en ice-cream scoop (iskrem skje), og den finner du hos Traktøren. Ta en skje med røre til hver kjeks.
  13. Form den som en bolle og rull den i de fin-knuste Oreo kjeksene. Se til at bollen blir godt dekket.
  14. Legg bollene på en kledd bakeplate og sett dem i ovnen på 190 C i cirka 12 -15 minutter.


Karameller

Ingredienser:
  • 100 g smør
  • 2 dl kremfløte
  • 100 g sukker
  • 1 dl lys sirup
  • 1 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte:
1.   Alle ingrediensene has i en kjele og kokes opp.
2.   Det hele skal koke under omrøring i ca 15-20 minutter. Koketiden avhenger av koketopp og type kjele.
3.   Når det begynner å tykne og får en lysbrun farge, sjekker man temperaturen på karamellmassen med et termometer. Temperaturen skal være 118 grader.
4.   Hvis man ikke har et steketermometer, kan man sjekke temperaturen med "karamelltesten". Da tar man en dråpe med karamellmasse og dypper i kaldt vann. Kan dråpen rulles til en kule er massen varm nok.
5.   Hell massen over i en teflon belagt brødform eller lignende. Er ikke formen teflonbelagt må man dekke bunnen med bakepapir.
6.   La massen avkjøles i formen i noen timer og kutt den opp i passende biter og pakk de inn i cellofan papir.


Sjokoladefugde

Ingredienser:
  • 4 dl sukker
  • 2 dl kremfløte
  • 200 g sjokolade
  • 2 ss smør

Fremgangsmåte: 
  1. Ha sukker og fløte i en tykkbundet kjele.
  2. Bruk et steketermometer - helst digitalt. Varm det opp til 115 grader. Ta av platen.
  3. Vent til blandingen har kjølnet til ca 40-55 grader. Knekk opp sjokoladen og ha den i sammen med smøret. Rør det ut til en jevn masse.
  4. Når temperaturen er omtrent 40 grader heller du blandingen i en smurt, firkantet beholder. La det kjøle seg helt ned - gjerne i kjøleskapet.
  5. (Bilde av alle herlighetene vi lagde)



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar