Vi prøvde en ny rett til middag idag. Ingenting er bedre enn mat som lages fra bunnen av. Så hva med å erstatte toro-posen med denne varianten av bali-kyllinggryte?
Jeg prøvde den med orientalske kyllingkjøttboller, men ble ikke helt fornøyd med bollene. Selve sausen smakte likevel nydelig og passer bra til vanlig kylling, kyllingbryst eller kyllingfilèt.
(2 personer)
Ingredienser:
Fremgangsmåte:
(Oppskriften er hentet fra supermerethe.blogg.no, men jeg har endret litt på ingrediens-listen. :)
Jeg prøvde den med orientalske kyllingkjøttboller, men ble ikke helt fornøyd med bollene. Selve sausen smakte likevel nydelig og passer bra til vanlig kylling, kyllingbryst eller kyllingfilèt.
(2 personer)
Ingredienser:
- 1/2 løk
- 2 hvitløksfedd
- 1 rød paprika
- 1,5 ts curry paste (jeg brukte Aroy-D Red Curry Paste - kjøpt i Thai-butikk).
- 1 ts karri
- 4 ts kyllingfond (eller 1 hønsebuljong)
- 1 boks kokosmelk light
- 1 dl fløte (kan sløyfes)
- 2 ss maisenna i ca 1 dl kaldt vann
- 1 eple
- Fersk ananas - ta i så mye du ønsker
- Salt og pepper etter smak
- 1 ss olje
- 2 ss soyasaus
Fremgangsmåte:
- Kutt opp paprika, løk og hvitløk. Hiv de i en gryte sammen med olje og stek de blanke. Hiv i karri og currypasta og la det surre enda litt til.
- Hell over kokosmelk og evt. fløte og kok opp.
- Hiv i maisenna-blandingen (miks 2 ss maisenna i 1 dl vann og rist godt) i gryten og sørg for at også dette får et oppkok.
- Kyllingfilèt, ananas og eple hives i helt til slutt og kokes med i et par minutt.
Her med kjøttbollene. Jeg anbefaler også å ha en god salat ved siden av retten |
(Oppskriften er hentet fra supermerethe.blogg.no, men jeg har endret litt på ingrediens-listen. :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar