mandag 31. mars 2014

Italiensk brødsalat - Vegetar

Siden jeg lager mye eltefritt-brød passer det med en oppskrift hvor man får brukt opp brødrestene. Passer som en lett lunsj eller som en kvessen kveldsmat.

(1 person)

Ingredienser:

  • 1 brødskive
  • 0,5 dl olivenolje
  • 1 fedd hvitløk
  • Salt og pepper
  • 1/2 paprika
  • Løk etter smak - jeg brukte litt av vanlig gul løk og vårløk
  • 1/2 agurk
  • 1 tomat
  • Litt basilikum

Fremgangsmåte:

  1. Sett ovnen på 250 grader
  2. Ta en liten skål og bland olivenoljen sammen med hvitløk (mos med hvitløkspresse), salt og pepper
  3. Skjær brødskiven i terninger og vend de inn i olivenolje-blandingen (ta vare på oljerestene).
  4. Rist brødbitene i ovnen til de er gylne.
  5. Kutt opp grønnsaker i terninger.
  6. Grill paprika og løk i en tørr stekepanne. Skru av varmen og hiv i agurk og tomat. Avkjøl delvis.
  7. Hiv blandingen i en skål sammen med brødterningene. 
  8. Kutt opp litt basilikum og fordel over salaten. Har du litt rester av olivenoljeblandingen ta også dette over salaten. 

 Enjoy! :)



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar