fredag 28. mars 2014

Fredagstaco

Ikveld ble det taco til middag. :) Godt og enkelt!



Dersom du har lyst å lage den hjemmelaget og sunn, har jeg et par tips her:

1. Bruk karbonadeig eller kyllingkjøttdeig
2. Lag tacokrydderet selv. Se nedenfor.
3. Lag tortillalefsene selv. Se nedenfor.
4. Lag salsa selv. Se nedenfor.
5. Lag guacamole selv. Se nedenfor.
5. Bruk mager kesam eller naturell yoghurt istedenfor rømme
6. Bruk babyleaf mix istedenfor f.eks kinakål som er lite næringsrik


Tacokrydder:
  • 1 ss spisskummen
  • 1 ss paprikapulver
  • 1 ts koriander
  • 1 ts chillipulver (1,5-2 ts hvis du vil ha blandingen sterk)
  • 1 ss salt
  • 1 ts pepper 

Tortilla lefser
  • 1 kopp (ca 2,5 dl hvetemel) - erstatt gjerne deler av melet med fullkornshvetemel eller mandelmel
  • 1 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts olje (eks rapsolje
  • 1,1 dl lunket vann
Bland først det tørre sammen. Ha deretter oppi det våte. Bland det godt i et par minutter og tilsett mer mel hvis det trengs. Hev i 20 minutter. Del deigen i 4-5 deler og kvel ut. Stek de i en tørr pann, ca 30 sekunder på hver side. 


Salsa:
  • 2-3 røde tomater kuttes i små terninger
  • 1-2 chili kuttes i terninger
  • 1 fedd hvitløk kuttes i små biter
  • 1 liten klype fersk koriander
  • Litt jalapenos
  • 1 gul paprika deles i små biter
  • 1 halv løk kuttes i små biter
  • Litt salt og pepper

- Dersom du har en stavmikser bruk den til å grovhakke ingrediensene.


Guacamole ala Kristina:
  • 1 avacado
  • 1/4 rødløk
  • litt chili
  • et lite fedd hvitløk
  • salt og pepper
  • litt limesaft
  • 1-2 ss rømme hvis du ønsker en mer kremet konsistens
  • Et par valnøtter hakket i små biter hvis du vil ha en litt fastere konsistens
- Alt moses med en stavmikser.

 


Ha en fantastisk fin helg! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar