søndag 14. april 2013

Nanbrød med tørket frukt

Ingredienser:

  • 500 g hvetemel 
  • 1,5-2 ts bakepulver
  • 1 ts salt 
  • 1 ss sukker 
  • 1,5 ss oregano (valgfritt)
  • 0,5 pk tørrgjær 
  • 3 dl yoghurt naturell 
  • 4 ss olje 
  • 1 stk egg
  • 1 dl tørket frukt


Fremgangsmåte:

  1. Bland mel, bakepulver, salt, sukker og gjær i en bolle. Pisk egget. Ha i egg, olje og yoghurten og elt til en glatt deig. Ha eventuelt i litt mer mel. Hev deigen til dobbel størrelse.
  2. Varm opp ovnen til maks temperatur og sett på grillelementet. La stekebrettet også bli skikkelig varmt.
  3. Hakk 1-1,5 dl med frukt og nøtteblanding til små biter. Bland det inn i deigen. Del deigen i åtte like store deler. Kjevle bitene runde eller pæreformede, omtrent en halv centimeterl tykke.
  4. Følg med under stekingen. Det varierer hvor lang tid brødene skal stekes; 3-8 minutter.






Passer bra til f.eks
denne pastasalaten. Eller til butter chicken





 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar