Disse rundstykkene ble gode!! Herlig sødme av honningen, men samtidig grove. Det ble 16 små rundstykker.
Ingredienser
Ingredienser
- 1 dl melk
- 5 dl vann
- 25 g gjær
- 1 ss salt
- 2 ss honning
- 1,5 dl havregryn
- 2,5 dl sammalt hvete grov
- 2 ss fiberhusk (kan sløyfes, men man må da bruke mer mel)
- dl hvetemel 4-6
- 1 egg
Fremgangsmåte:
- Varm melk og vann til 37 °C. Smuldre gjæren i en bolle og rør den ut i den lunkne melke/vann-blandingen. Tilsett salt, honning, mel og havregryn. Rør deigen sammen. Prøv deg frem med hvor mye hvetemel som trengers. Sett den til heving under plast på et lunt sted i ca. halvtime-time.
- Hell deigen ut på et meldrysset bord og form deigen til runde boller. Deigen skal være luftig og lett.
- Legg bollene på bakepapir på stekeplaten og etterhev de en halvtime.
- Før steking, pensle med egg og dryss over litt havregryn til pynt.
- Stek bollene midt i ovnen i ca. 15 minutter på 220 grader. Avkjøl på rist.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar