torsdag 17. oktober 2013

Tørketiden er over. :) Smuldrepai med eple og vaniljekrem

Endelig er gnisten for matlaging kommet tilbake! Jeg mistet mye av matlysten under graviditen, i tillegg var jeg ikke helt i form, så hadde ikke overskudd til å eksperimentere så mye. Men nå er ungen ute, og gnisten tilbake! :)

Vi har noen veldig gode epler i hagen, og som følge av dette har jeg testet ut litt forskjellige oppskrifter med epler. Denne var vellykket og fortjener en plass i kokeboka. Jeg serverte den i forening igår.

Smuldrepai med epler og vaniljekrem

Ingredienser:

Smuldredeig:
100 g smør
100 g sukker
100 g hvetemel
100 g havregryn

Fyll:
3-4 epler
5 dl vaniljekrem (her kommer link til hvordan man lager vaniljekrem selv)
2 ts kanel
2 ts sukker

Fremgangsmåte:
Smør en paiform eller ildfastform. Lag vaniljekrem og fordel den ut i bunnen av formen.
Skrell epler og del i båter. Fordel båtene over vaniljekremen. Strø over kanel og sukker.
Smelt smør og bland i sukker, hvetemel og havregryn. Fordel blandingen over eplene.
Stek på 200 grader i ca 20 minutt.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar