Her kommer oppskrift på en indisk kyllingsuppe som jeg ble tipset om fra min gode kollega Kristin. I tillegg til å være nydelig og smakfull så er den sunn.
Glemte helt å ta bilde, men skal legge det ut senere. :)
(Oppskrift 4 personer)
Ingredienser:
Fremgangsmåte:
Server med godt brød og nyyt! :)
Glemte helt å ta bilde, men skal legge det ut senere. :)
(Oppskrift 4 personer)
Ingredienser:
- 600 gr kyllingfilèt
- 10 dl hønsebuljong eller kyllingfond
- 2 dl lettmelk (gjerne en dæsj fløte for rundere smak)
- 1 purre
- 4 gulrot
- 1,5 rødløk
- 2 ts karri
- 2 ts sambal olek (evt. chili krydder)
- 3 ss Mango Chutney
- 2-3 ts maizena blandet med 4 ss vann
- Saften fra 1 appelsin
- Salt og pepper etter smak
- Raps eller solsikkeolje
Fremgangsmåte:
- Skjær gulrot i strimler, rødløk i tynne skiver og purre i ringer og fres i olje
- Kok opp buljong og melk. Rør inn mangochutney, karri og sambal olek.
- Rør maizena i kaldt vann og tilsett forsiktig mens du rører om i suppen.
- Skjær kyllingfilètene i strimler og stek et par minutter i olje (raps eller solsikke) til de er gjennomstekt.
- Kok suppen i ca 15-20 minutter og tilsett tilslutt kyllingstrimlene.
- Smak til med saften av presset appelsin, salt og pepper. Pynt gjerne med friske urter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar