onsdag 11. oktober 2017

Vest-afrikansk peanøttsuppe

Tips til foreningsmat nå i høst. Prøv denne gode suppen. Kan serveres som vegetar eller med kylling.
 
Ingredienser:
  • 2 rødløk
  • 2 hvitløksfedd
  • 2 røde chili
  • 2 ss reve ingefær
  • 2 ss olje
  • 1 ts kanel
  • 2 ts paprikapulver
  • 4 ss peanøttsmør
  • 3 ss tomatpure
  • 1 stor søtpotet
  • 1 boks hermetiske tomater (mutti er veldig god)
  • 1 boks kokosmelk
  • 5 dl kraft/buljong vann
  • Saft av en lime
  • Salt og pepper til smak
 
Topping:
  • Ristede peanøtter
  • 200 g spinat
  • Koriander
  • 3-400 g kyllingfilet dersom du ikke ønsker å lage vegetar versjonen.


Fremgangsmåte:
  1. Finhakk løk, chili, hvitløk og ingefær. Stek i en gryte til løken er blank og chili myk - cirka 5-10 min.
  2. Rør så i kanel, paprikapulver, peanøttsmør og tomatpurè.
  3. Skrell søtpotet og skjær i små terninger og ha over i gryte. Rør rundt i cirka 5 minutter så søtpoteten får stekt seg litt.
  4. Tilsett så hermetiske tomat, kokosmelk og kraft/buljong.
  5. Gi suppen et oppkok, skru ned varmen og la den småkoke under lokk i cirka 25 min (sjekk at søtpoteten er gjennomgkokt).
  6. Smak til med lime, salt og ppepper.
  7. Ta av gryten. Toppes med spinat, peanøtter, koriander og evt. stekt kyllingfilet.




 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar