onsdag 11. oktober 2017

Eltefrie rundstykker

Nå er det høsteferie, og det nyter vi som bare det. Ferietid gir også tid til mer matlaging og oppdatering av blogg. :)
 
Her kommer oppskrift på eltefrie rundstykker. Jeg har mye laget eltrefrie brød, og det krever litt tid. Eltefrie rundstykker er like godt, men det går mye fortere å lage. Jeg har satt deig på hev tre kvelder på rad i høstferien, slik at vi kan ha de til frokost. Ungene elsker disse rundstykkene.
 
Ingredienser:
  • 3 dl vann
  • 0,5 ts tørrgjær
  • 70 g havregryn
  • 100 g havremel
  • 230 g hvetemel
  • 1 ss honning
  • 1 ts salt


Fremgangsmåte:
  1. Kvelden før rører du i sammen ingrediensene i en bolle.
  2. Dekk bollen med plast og la den stå på kjøkkenbenken natten over.
  3. Neste dag setter du ovnene på 275 grader med et stekebrett i. Brettet skal stå å bli varmt i 30 minutter.
  4. Så tar du mel på et nytt stekebrett kledd med bakepapir og lemper deigen over.
  5. Brett deigen på langs med en slikkepott, slik at du bretter litt mel inn og over deigen.
  6. La den hvile under bakebollen i 30 minutter.
  7. Etter 30 minutter skrur du stekeovnen ned til 250 grader, tar ut det varme stekebrettet og legger et bakepapir oppå.   
  8. Del deigen i cirka 8 emner med en skarp kniv og lemp de over på det varme stekebrettet.  
  9. Stekes midt i ovnen i cirka 10 minutter (til de blir gyllen på toppen) 
  10. Avkjøles på rist. Oppbevares i et kjøkkenhåndkle.
 
Enjoy! :)
 
 
 
 
 




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar