Skal du ha gjester? Eller leter du etter noe nytt å lage til helgen? Da anbefaler jeg denne retten som jeg nylig har komponert selv. Den er enkel å lage og har falt veldig i smak hos de som har fått den servert.
Oppskriften nedenfor er til cirka 2-3 personer. Jeg har servert den til 6 personer. Da trenger man 1,5 kg kjøtt, 900 gram med pasta og dobbelt med grønnsaker.
Du trenger:
Oppskriften nedenfor er til cirka 2-3 personer. Jeg har servert den til 6 personer. Da trenger man 1,5 kg kjøtt, 900 gram med pasta og dobbelt med grønnsaker.
Du trenger:
- cirka 500 g svinefilet (eller biff indrefilet)
- 1 pakke med baconterninger (gilde)
- 2-300 gram fersk tagliatelle ( ligger i kjøledisken på butikken)
- 4-5 store tomater
- 2 små sjalottløk
- Ferske Urter - basilikum og oregano
- Olivenolje
- 1 ss sukker
- En dæsj fersk sitron
- 1 egg
- cirka 1 dl fløte
- 0,5 dl revet parmesanost
- 2-3 fedd hvitløk
- Flytende melange
- Salt og pepper etter smak
- Chillikrydder
Steg 1: Marinade
- Det første man starter med er å marinere kjøttet. Jeg pleier å marinere det cirka 1-2 timer før steking.
- Finn frem en plastikkpose. Hell i cirka 1 dl med olivenolje og 1 dl flytende melange i posen. Skvis også litt sitron oppi. (1 ss ).
- Ha så 1-2 fedd hvitløk, cirka 1 ss med salt og 1 ss med kyllingkrydder (eks. krydderet til Santa Maria, fås i de fleste butikker. Dette er mitt favorittkrydder).
- Ta til slutt kjøttet oppi posen og bland godt.
- La kjøtte ligge i posen på kjøkkenbenken å godgjøre seg frem til steking.
Steg 2: Ovnsbakte tomater
- Hakk tomater i små biter
- Hakk sjalottløken i små biter
- Legg i en ildfast form.
- Hakk en liten neve med basilikum og bland sammen med løk og tomater
- Hell også litt olivenolje over tomatblandingen
- Dryss til slutt over cirka 1 ss sukker og 1 ts salt
Steg 3: Sett ovnen på 125 grader. Sett i formen med tomatblandingen.
Steg 4: Stek kjøttet
- Stek kjøttet raskt på en stekepanne på høy varme i cirka 1 minutt på hver side.
- Ta så kjøttet over i en ildfastform, sett i ovn og ta i et steketermometer. Kjøttet er ferdig når det viser cirka 67-68 grader. Det tar i underkant av en time. Tomatene og kjøtte skal være i ovnen samtidig.
- Kjøttet skal hvile cirka 5 minutter før det skjæres i biter.
Steg 5: Pasta og bacon
- Når kjøttet snart er ferdig kan man koke pasta og steke bacon.
- Stek bacon i smør i stekepanna et par minutter.
- Kok pasta som anvist på pakken. Det tar som regel bare 2-3 minutter før den ferske pastaen er ferdig. Hell av kokevannet ved å ta pastaen i et dørslag.
- Ta så pastaen tilbake i gryten igjen og bland i 1 egg, 1 fedd hvitløk, 0,5 dl parmesan og cirka 1 dl fløte. Skal ikke kokes opp etter at dette er blant i. Smak til med salt og pepper.
Servering
- Legg først et lag med pasta på tallerken
- Ta så over tomatblandingen og baconterninger (på bilde har jeg brukt parmaskinke istedenfor bacon, men anbefaler bacon)
- Legg et stykke med kjøtt på toppen og pynt med fersk oregano og et dryss med chillikrydder.
Enjoy! :)
Tips: Det er veldig godt å servere denne retten med grytebrød og hjemmelaget hvitløksmør. Man trenger ikke å langtidheve grytebrødet. Man kan lage et vanlig brød, heve det i 1 time, for så og steke det i gryten. Skal komme med oppskrift på brød og hvitløkssmør senere.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar