Selve kaken
Ingredienser:
- 4 stk egg
- 2 ½ dl sukker
- 3 ½ dl hvetemel
- 3 ts malt kanel
- 2 ts natron
- ½ ts salt
- 1 ts vaniljesukker
- 1 dl olje
- 4 dl fint reven gulrot
Fremgangsmåte:
- Visp egg og sukker til stiv eggedosis.
- Bland mel, kanel, natron, salt og vaniljesukker.
- Bland det vekselvis med oljen i eggedosisen. Rør forsiktig inn gulrøtter til slutt.
- Stek kaken i smurt rund eller firkantet form ved 180 grader C ca. 1 time. Kjenn etter med stekepinne for å finne ut om den er ferdig.
- Når kaken er ferdig, sett den til avkjøling og begynn på kremen.
Kremen
Ingredienser:
- 100 gr smør
- 200 gr smørost (f.eks tine smørost)
- 1 dl melis
- 1 ss vaniljesukker
- 0,5 dl fløte
Fremgangsmåte:
- Smøret skal være romtemperert før det kan brukes.
- Ha i smør og melis i en bolle og visp kraftig til det er ordentlig blandet.
- Ha deretter i fløten, smørosten og vaniljesukker. Visp alt sammen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar