- 1/2 plante basilikum
- 1 neve ristede pinjekjerner
- 1 fedd hvitløk
- 1,5 dl parmesan
- 1 dl olivenolje
- Salt
Fremgangsmåte:
- Rist pinjekjernene gyldne i en tørr steke panne
- Rens basilikumplanten for blader og ha alle bladene i en hurtigmikser (evt. stavmikser)
- Tilsett hvitløk og pinjekjernene
- Kjøres til en tørr masse i mikseren.
- Tilsett finrevet parmesan.
- Kjør blandingen videre og olivenolje blandes samtidig inn i en tynn stråle.
- Kjør blandingen i mikseren til den bader i olje (tilsett mer olje ved behov.
- Smak til med salt.
- Denne pestoen kan stå lenge i kjøleskapet
Min erfaring er at ikke alle olivenoljer er like god i pestoen. Men med den som er avbildet blir det et godt resultat.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar