Jeg lagte (og spiste!!!) laks idag. Er ikke så glad i fisk, og laks er fisk. Men retten jeg lagte idag likte jeg godt (særlig på grunn av tilbehøret). Min samboer var også meget fornøyd.
(2-3 personer)
Ingredienser:
- 400 g salma laks
- 1 ts salt
- ½ ts pepper
- 2 ss mango chutney
- 1/2 beger creme fraiche (jeg brukte lett)
- 1,5 dl fløte
- 2 ss meierismør
- Karri
- Gressløk (kan sløyfes)
- Purre
- Gulrot
- Squash
Fremgangsmåte:
Hakk opp grønnsaker
Jeg pleier å servere ris til så setter den på etterpå.
Brun grønnsakene blanke i olje i et par minutter. Legg så til side.
Skjer opp samabitene i terninger og stek de på middels høy varme i ca 1 minutt på hver side. Krydres med litt salt og pepper.
Skru ned varmen å ha i grønnsakene, creme fraiche, fløte og mango chutney.
La det trekke i ca 5 minutter før du drysser litt karri og finhakket gressløk over.
Skjær salmaen i biter, ca 100 g per bit, og ha på salt og pepper.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar