Lagte granola her en dag. Ypperlig alternativ til brødskiva. Jeg pleier å blande det med f.eks gresk yoghurt, eplebiter eller mango og litt chili & sjokolade krydder eller kanel. Nedenfor finner du et greit utgangspunkt av ingredienser, men du kan ta i det du vil. Gjerne også litt tørket frukt.
Oppskrift:
- 150 gram havregryn
- 50 gram solsikkekjerner
- 25 gram sesamfrø
- 25 gram linfrø
- 50 gram mandler, grovt hakket
- 50 gram valnøtter, grovt hakket
- 50 gram solsikkekjerner
- 2 klyper havsalt
- ca 1 dl eplejuice
- 1 god ss honning
- 1 ss smør
Fremgangsmåte:
- Rør sammen alt det tørre.
- Ha eplejuice, smør og honning i en gryte og varm det opp til det er oppløst.
- Hell blandingen over det tørre og rør godt sammen. Ta i litt og litt, nok til at du får fuktighet på hele blandingen, men det skal ikke være bløtt.
- Hell blandingen over på et bakepapirkledt stekebrett og fordel det utover.
- Stekes midt i ovnen på 140 grader i ca 50 minutter til den har en jevn brunfarge. Rør i blandingen ca hvert 10-15 minutt for å brune blandingen jevnt. Stek granolaen midt i ovnen ved 140 grader (på vanlig over- og undervarme) i ca 50 minutter, til blandingen har en jevn brunfarge. Rør i blandingen cirka hvert 10-15 minutt for å få et jevnt stekt resultat.
- La blandingen avkjøles og hell blandingen over i et glass eller oppbevaringsboks. Den er holdbar ca 1 måned.
Oppskriften er inspirert av Trines Matblogg.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar