mandag 27. januar 2014

Vårruller - hjemmelaget

I sist uke ble jeg invitert til Live på vårrull-laging. Det var faktisk veldig enkelt å lage de, og de ble veldig gode. Jeg og Live likte best oppskrift 2. Julia likte best oppskrift 1. Jeg har ca. 30 stykk liggende i fryseren nå. Mmmm. Det var såpass enkelt å lage at jeg kommer til å lage noen selv senere. Ikke er det så usunt heller da vi stekte de i ovn og ikke i frityr.

Nam nam :) Begge oppskrifter tilsvarer ca 16 vårruller.


Oppskrift 1:

Ingredienser:
  • 150 g kjøttdeig (vi brukte kyllingkjøttdeig)
  • 2 ss soyaolje
  • 1 løk
  • 1 gulrot
  • 3 fedd hvitløk
  • 100 g kål
  • 1 bunt vårløk
  • 1 ss revet ingefærrot
  • 1 ss chili, hakket
  • 3 ss soyasauce
  • 6 ss oystersauce
  • 2 ts sesamolje
  • 1/2 lime, saften av den
  • 100 g risvermecelli, tynne risnudler
  • 1 eggeplomme til å lime sammen vårrullene med. 

Fremgangsmåte:
  1. Stek kjøttdeig, kok nudler og hakk/rasp grønnsaker. Bland alt sammen. Bruk to spiseskjeer og fyll opp rullene.
  2. Stekes i ovnen i ca 20 minutt på 200 grader. 

Oppskrift 2:

Ingredienser:
  • 150 g kjøttdeig (vi brukte kyllingkjøttdeig)
  • 2 ss soyasaus
  • 1 dl sweet soya sause
  • 1 løk
  • 1 gulrot
  • 3 fedd hvitløk
  • 100 g kål
  • 1 ss revet ingefærrot
  • 1 ss chili, hakket
  • 100 g bønnespirer
  • 1/2 lime, saften av den
  • 1 eggeplomme til å lime sammen vårrullene med. 

Fremgangsmåte:
  1. Stek kjøttdeig og hakk/rasp grønnsaker. Bland alt sammen. Bruk to spiseskjeer og fyll opp rullene.

  2. Stekes i ovnen i ca 20 minutt på 200 grader. 



 

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar