Dette er oppskriften til ernæringsfysiolog Tine Mejlbo, men jeg har gjort et par justeringer. Kjempe gode rundstykker som er ypperlige å fryse. Jeg tar opp et og et rundstykke og tiner de i 30-60 sek i mikroen.
Ingredienser:
Fremgangsmåte:
Ingredienser:
- cirka 10 dl vann
- 2 ss rapsolje
- 1 pakke tørrgjær
- 1 kg grovbakstmel
- 5 dl havrekli
- 1 dl linfrø og/eller chiafrø
- 100 g hasselnøtter
- 10 tørkede aprikoser (klippes i biter)
- 100 g rosiner
- 1 ts salt
Fremgangsmåte:
- Sett av 2 dl mel til senere.
- Start med å blande alt det tørre inkludert rosiner og aprikoser.
- Tilsett lunkent vann og rapsolje og bland alt godt sammen. Deigen skal være såpass fuktig at den nesten kan røres i med en tresleiv. Elt alt sammen godt for hånd i cirka 5 minutter og tilsett siste rest av melet til slutt.
- Del deigen i ca 20-30 like store deler, alt etter hvilken størrelse du ønsker på de. Legg en stor sleiv med deig direkte på et bakepapir på plasten. De må ikke rulles som vanlige rundstykker. La rundstykkene heve et lunt sted i cirka 1 time.
- Stek rundstykkene midt i ovnen på 225 grader i 15-20 minutter til de er gyldne.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar