Vi har litt rabarbra i hagen, så fant ut jeg ville prøve meg på en ny oppskrift og valget falt på rabarbra- og jordbærsyltetøy. Det ble veldig vellykket. Jeg har brukt syltetøyet på brødskiven, med cottage cheeese og på vafler. Nam!
Her er oppskriften. Super enkelt og kjempe godt! Dette blir ca 1 syltetøyglass.
Ingredienser:
Fremgangsmåte:
Enjoy! :)
Her er oppskriften. Super enkelt og kjempe godt! Dette blir ca 1 syltetøyglass.
Ingredienser:
- 250 gram rabarbra (vi har den tynne finstilkede typen)
- 250 gram jordbær
- 150-200 gram sukker (jeg brukte 150 gram sukker, pluss et par dråper med stevia)
Fremgangsmåte:
- Del rabarbra i 2 cm store biter. Del jordbærne i to.
- Legg lagvis i en gryte sammen med sukker.
- La blandingen stå en time på kjøkken. Da vil det begynne å safte seg.
- Kok så blandingen forsiktig opp. Kok i 15-20 minutter til rabarbra og jordbær er møre.
- Mos til slutt i en stavmikser.
Enjoy! :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar