(4 porsjoner)
Elsker denne desserten. Oppskriften her hentet fra Trines matblogg.
Pannacotta
1 liten kartong med fløte
100 gram hvit sjokolade
1 vaniljestang
2 gelantinplater
Bringebær coulis
200 gram frosne bringebær
2 toppede spiseskjeer med sukker
2 ss presset sitron
Fremgangsmåte Panna cotta:
Fremgangsmåte Bringebær coulis:
Pannacottaen tas ut av kjøleskapet ca en halvtime før servering. Ha på coulisen og pynt gjerne med friske bringebær og mintblad.
Elsker denne desserten. Oppskriften her hentet fra Trines matblogg.
Pannacotta
1 liten kartong med fløte
100 gram hvit sjokolade
1 vaniljestang
2 gelantinplater
Bringebær coulis
200 gram frosne bringebær
2 toppede spiseskjeer med sukker
2 ss presset sitron
Fremgangsmåte Panna cotta:
- Legg gelantinplatene i vann i 5 minutter.
- Hell fløten i en gryte og skrap frøene ut av vaniljestangen og hiv det oppi sammen med fløten.
- Varm fløten til kokepunkt og avkjøl litt etterpå.
- Klem vannet ut av gelantinplatene og rør de sammen med fløten til de er oppløst.
- Ha så sjokoladen i fløteblandingen og bland det godt sammen til den er helt oppløst.
- Hell blandingen i 4 porsjonsglass og sett til avkjøling.4-6 timer. Gjerne over natten.
Fremgangsmåte Bringebær coulis:
- Kok opp bringebær og sukker. La det småkoke i ca 15 minutter og press deretter blandingen gjennom en sil til glatt saus. Smak til med finpresset sitron.
- Avkjøl.
Pannacottaen tas ut av kjøleskapet ca en halvtime før servering. Ha på coulisen og pynt gjerne med friske bringebær og mintblad.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar